maandag, april 03, 2006

NIEUWSBRIEF NR.1 APRIL 2006 WOONVERENIGING SHB

Marianne Wagemaker woont al geruime tijd niet meer in het SHB. Zoals jullie waarschijnlijk weten is de reden daarvoor van persoonlijke en relationele aard. Zij heeft Michael van den Boomen bereid gevonden om, in eerste instantie als tijdelijke oplossing, met haar van woning te ruilen.

Zoals jullie misschien al gehoord hebben heeft een bewoner van het SHB een brief naar de afdeling "Overlast en onderhuur" van de Key gestuurd met de mededeling dat Michael van den Boomen op de woning van Marianne Wagemaker woont en daarmee impliciet (of misschien ook wel expliciet, wij kennen de inhoud van de brief én tot op heden de briefschrijver niet) te kennen gegeven dat er opgetreden moet worden tegen dergelijke illegale praktijken!

De Key heeft Marianne nu een ultimatum gesteld: als zij per 1 juli niet terugkeert op de woning, zal haar huurovereenkomst worden beëindigd en vervolgens kan de woonvereniging via de coöptatieregeling een nieuwe bewoner op deze woning zetten.
Omdat Michael's huis een koopwoning is kan deze tijdelijke ruil niet "gewettigd" worden en staat Marianne dus op straat tenzij ze een andere woning vindt voor 1 juli.

Het bestuur van de woonvereniging SHB wil hierbij haar afkeuring uitspreken tegen de handelwijze van de briefschrijver.
Wij zijn van mening dat, wat de motieven van de briefschrijver ook mogen zijn dit geenszins een dergelijk gedrag rechtvaardigen, dat een beroep op "formele regels" in geen verhouding staan tot de consequenties voor de betrokkene en ook niet te rijmen is met wat we dachten dat de grootste meerwaarde van het SHB is: een manier van leven in een pand waarbij problemen onderling opgelost kunnen worden.

De Key stelt dat de woonvereniging SHB zelf verantwoordelijk is voor het stoppen van dergelijk gedrag van haar bewoners en spreekt ons daar zelfs op aan. Het bestuur trekt zich dit aan en doet dan ook een beroep op alle leden van de woonvereniging om in de toekomst af te zien van dit soort gedrag.

Geen opmerkingen: